ولایتمداری
ولایتمداری
در این مقاله با موضوع ولایتمداری ابتدا به بررسی معنا ی لغوی و اصطلاحی ولایت اشاره کرده، انواع ولایت را برشمرده و جایگاه و اهمیت ولایت را تبیین نموده ام. در ادامه به بررسی ادله ولایت ائمه و فقها از منظر قران و احادیث پرداخته ام. همترین آیات و احادیثی که به آنها اشاره نموده ام عبارتند از: ایات ولایت، ابلاغ، اطاعت، حدیث ثقلین، منزلت و انذار و در ادامه به توقیعات شریفی که از ناحیه مقدسه صاحب الامر(علیه السلام) جهت ولایت فقها صادر شده، اشاره نموده ام.
از آن جا که تثبیت مطلب در ذهن شنونده زمانی صورت میگیرد که مصادیقی از مفهوم برای او حاضر شود،لذا شمه ای کوتاه ازدفاع حضرت زهرا (سلام الله علیها) از مقام ولایت با اتمام حجت و فدانمودن جان گرانبهای خویش و فرزند نورسته اش اشاره نموده ام. اما دفاع از ولایت در همین جا منحصر نشده و حضرت زینب (سلام الله علیها) با الگو گیری از مادر فاضله اش به دفاع از حق امام واجب الطاعة زمان خویش پرداخت و به جهانیان یاد داد که چگونه باید از ولی زمان خود حمایت نمود. ایشان با حضور سیاسی بعد از شهادت امام حسین (علیه السلام) ودفاع ازجان امام سجاد(علیه السلام) و جانفشانی در راه امام باعث ماندگاری قیام کربلا گردید.
اما اطاعت بی چون و چرا از ولایت، منحصر در معصومین و یا فرزندان خلف آن ها نمی باشد. در همین زمان حاضر ستارگانی یافت میشوند که با ولایت پذیری محضی که از ولی امر زمانه خویش دارند، عرق خجلت بر پیشانی کسانی می نشانند که با وجود و حضور امام واجب الطاعة به سراغ کوته نظرانی رفتند که باعث سوختن دین و دنیا و آخرتشان گردید. ستارگانی که با مطالعه خاطرات ایشان مخصوصا در هشت سال دفاع مقدس ما را به خویشتن خویش باز می گرداند.
(این مقاله در سال 92 در همایش پیوند انقلاب اسلامی با عاشورای حسینی؛ (که با همکاری این مدرسه و دانشگاههای آزاد و پیام نور واحد شاهین دژ، دفتر امام جمعه و صدا و سیمای این شهرستان و … برگزار گردید.) توسط خانم سهیلا کوهی، از اساتید این مدرسه شرکت داده شد، و مقاله ایشان برتر شد.