مقاله پیامدهای عاشورا و الگوگیری قیام ها و انقلاب های اخیر از قیام عاشورا
پیامدهای عاشورا و الگوگیری قیامها و انقلابهای اخیر از قیام عاشورا
چکیده: شناخت و پیروی از پیشوایان الهی، ضامن زندگی، بیداری، سلامت و سعادت جوامع بشری است. عاشورا نماد قیام در مظلومان در برابر همه ستمگران تاریخ است. عاشورا فریاد سالار شهیدان در تمام قرون است که سکوت مرگبار امت اسلامی را در هم میشکند و مردم را به عبادت خدا و آزادی از چنگال ستمگران فرا میخواند و پاسداران حقایق را به روشنگری و بیدارگری امتهای خفته در خواب غفلتها و عادتها و رفاه طلبیها فرا میخواند و اعلام بیزاری و برائت از بیدادگران و بیدادگری میکند. بیداری اسلامی، مجموعهای از مقاومت فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی و جهاد فکری و سیاسی و جنبشی حق طلبانه و الهام بخش در سراسر جهان به ویژه در کشورهای اسلامی است. نهضتي مقدس که خواهان زندگی بر اساس رهنمودهای آسمانی و قوانین قرآن و سنت نبوی است. امروز بیداری اسلامی ميدان جنگ اسلام ناب محمدی (صلی الله علیه و آله و سلّم) با آمریکا و اعوان شیطان بزرگ و تداعی شعار «هیهات منّا الذلّة» است. این آوای برگرفته از سرچشمه بصیرت و بیداری اکنون از تونس، مصر، یمن، بحرین، لبنان، فلسطین و کل بلاد اسلامی و حتی از اروپا و آمریکا به گوش میرسد و هر مسلمانی وظیفه دارد در حمایت و گسترش بیداری اسلامی بکوشد.
این بیداری اسلامی در متن واقعه عاشورا و توجه به درسهای ماندگار عاشورا قابل تحلیل و بررسی دقیق است. برخی آموزههای جامع عاشورا جهت الگوگیری برای امتهای بیدار شدهی اسلامی عبارتند از: خدا محوری، هدایت و بیداری اسلامی، تکلیف گرایی الهی، عزت مندی، تبلور حماسه، بصیرت آفرین، ولایت پذیری و … .
با نگرش دقیق و جامع به حادثه عاشورا و سخنان امام (علیه السلام) و خاندان و اصحابش در آن سرزمین تب دار و خلق و خویی که از حماسه سازان کربلا در تاریخ به ثبت رسیده است، منبع ارزشمندی برای الگوگیری در زمینه سرمشق قرار دادن برای رسیدن به آزادی و آزادگی حقیقی در عرصهی جهانی است که به حقیقت مجالی فراتر از چندین کتاب و مقاله میخواهد.
کلید واژه: عاشورا، الگو بودن و الگو گیری، قیام عاشورا، بیداری اسلامی.
(این مقاله در سال 92 در همایش پیوند انقلاب اسلامی با عاشورای حسینی؛ (که با همکاری این مدرسه و دانشگاههای آزاد و پیام نور واحد شاهین دژ، دفتر امام جمعه و صدا و سیمای این شهرستان و … برگزار گردید.) توسط خانم مریم اسمعیلی زمان آباد، دانشجوی کارشناسی ارشد علوم قرآنی شرکت داده شد، و مقاله ایشان برتر شد.