عوامل اضطراب و راه های درمان آن
چکیده تحقیق پایانی: عوامل اضطراب و راه های درمان آن
اضطراب، عبارت است از ترس، ادراک، پریشانی و ناراحتی که وقتی امنیت فردی، شخصی به نوعی مورد تهدید قرار گرفت، آن را احساس می کند. اضطراب، یک نشانه برای مشکلی است که باید حل شود و برای رسیدن دوباره به آرامش روانی، باید کاری انجام شود. از آنجایی که عامل اضطراب در هر شخصی مختلف است، راههای درمان نیز به یک شکل نیست البته گاهی هم مشترک است.
عوامل اضطراب عبارتاز: احساس تنهایی، نامیدی، طلاق، شرک، نفاق، فراموشی یاد خدا و…. لذا اضطراب دارای اقسامی است که هرکدام دارای آثار و علائم خاص خود میباشد.
علائمی که میتوان برای این بیماری گفت عبارت از: اختلال در سیستم تنفسی، دستگاه گوارش، اختلال در سیستم قلبی عروقی و… اولین چیزی که در درمان این بیماری بسیار نقش دارد تشخیص عامل آن است که در اکثر موارد عامل، ناشناخته نیست و هر شخصی با تأمل و رجوع به پزشک میتواند به ریشه اصلی آن پی ببرد. سپس با توجه به آثار و علائم، نوع اضطراب را تشخیص داده و به دنبال درمان آن بر آید.آثاری این بیماری هم مثبت است هم منفی، مثبت از آن جهت که عامل حرکت و عامل احتیاط است و منفی از آن جهت که موجب افسردگی و یأس و نامیدی، ترس از آینده و … میباشد.
برای درمان اضطراب راه های مختلفی ارائه شده است مانند: یاد خدا، صله رحم، توبه، روشهای درمان پزشکی و…آنجه که در این تحقیق بسیار مورد توجه است این میباشد که عامل اصلی اضطراب فقدان ایمان است و درمان کلی آن هم افزایش ایمان و تقویت عقاید دینی است.
در این پژوهش ابتدا بعد از کلیات و مفهوم شناسی به عوامل ایجاد کننده آن پرداخته شده و سپس آثار و علائم آن مورد بررسی قرار گرفته و در آخر به بیان راهای درمان آن پرداخته شده است.
كليدواژه: اضطراب، استرس، هیجان، تنش، ترس