دیدار مجازی با پژوهشگر
دیدار مجازی با پژوهشگر
نشست علمی ـ پژوهشی با عنوان «دیدار مجازی با پژوهشگر» با حضور حجتالاسلام والمسلمین آقای علیرضا احمدی (پژوهشگر پژوهشکده علامه طباطبایی و پژوهشکده باقر العلوم؛ کارشناس و مسئول تولید محتوای مدیریت موزه و کتابخانه و اسناد حرم مطهر) با مشارکت و همکاری معاونان پژوهشی مدارس علمیه الزهراء سلاماللهعلیها سطح 2 و3؛ شهرستان شاهیندژ و ارومیه در تاریخ 24 آذر 1399 بصورت مجازی در بستر پیام رسان ایتا برگزار گردید.
حجت الاسلام علیرضا احمدی، با بیان این که در سال ۷۹ وزارت علوم به خاطر جایگاه و اهمیت پژوهش و ارج نهادن به مقام شامخ پژوهشگران، هفته چهارم آذر ماه را به عنوان هفته پژوهش نامگذاری کرد، اظهار داشت: پیروزی انقلاب اسلامی در تحول عظیم پژوهش، علم و فناوری مؤثر بود و این تاثیر اختصاص به ایران نداشت.
وی با بیان این که هفته پژوهش باید فرصتی برای تقویت اندیشههای پژوهشی باشد، ادامه داد: باید پژوهشگران برای اطلاع از دستاوردهای پژوهشی خود به تعامل و گفتگو بپردازند.
وی ادامه داد: طلبه به خاطر تعمق در علوم دینی ذاتا یک پژوهشگر است و اگر کسی به هر دلیلی این واقعیت را نادیده بگیرد در حق خودش و در فضای طلبگی با خسارت های جبران ناپذیری مواجه خواهد شد.
مسئول تولید محتوای موزه، کتابخانه و اسناد حرم مطهر حضرت معصومه(سلاماللهعلیها)، با اشاره به این که براساس روایات متعدد پژوهش برترین عمل محسوب میشود و سیصد آیه از آیات کلام الهی در مورد پژوهش میباشد، افزود: برای عمل به مهمترین فریضه که یادگیری و انتقال علوم دینی است باید پژوهشگر باشیم، وگرنه نمیتوان به رسالت تبلیغی عمل کرد.
وی با بیان این که طلبه در عرصه زندگی یا باید تولید کننده علم باشد، یا توزیع کننده و یا مصرف کننده، گفت: تولید کنندگان علوم کسانی هستند که با مطالعه جامع، تولیدات آنها در سایر پژوهشها مورد استفاده قرار میگیرد و طلبه باید خود دست به تولید علم بزند و فقط مصرف کننده نباشد.
حجت الاسلام احمدی، پژوهش در عرصه تبیین و تشریح را یکی از مهمترین عرصه تولید علم عنوان کرد و بیان داشت: باید آثار پژوهشی از پیش تولید شده را با توجه به سه عنصر میل، نیاز و ظرفیت مخاطب، به صورت موضوعی تبیین و تشریح کرده و در اختیار مخاطب قرار دهیم که پژوهش مرحوم دشتی در مورد نهج البلاغه از این نوع بود.
وی با اشاره به این که مخاطب صبر و حوصله گذشته را برای دریافت علوم ندارد و لذا باید مباحث پژوهشی را به صورت خلاصه در اختیار او قرار دهیم، اضافه کرد: باید برخی پژوهشهای صورت گرفته را با قلم جدید روان نویسی و بر اساس نیاز مخاطب آن را سطح بندی کرده و به جامعه عرضه کنیم.
مسئول تولید محتوای موزه، کتابخانه و اسناد حرم مطهر حضرت معصومه(س) تصریح کرد: نتیجه گیری از پژوهش و تبیین آن، در معرض نقد قرار دادن پژوهشهای انجام شده، چیدن خروجی تحقیقها در قالبهای جدید علمی و تبدیل آنها به مقاله و کتاب، انتشار در فضای مجازی، هنری و داستانی از جمله نیازهایی است که باید در امر پژوهش صورت گیرد.
وی تاکید کرد: خیلی از متون اصلی اسلامی به زبان عربی هستند و هنوز ترجمه نشده اند و لازم است پژوهشگران در این عرصه هم وارد شوند.
حجت الاسلام احمدی به دسته بندی و موضوع بندی پژوهش ها اشاره کرد و گفت: در پژوهش دسته بندی، موضوع بندی، ارجاع به منابع اصلی، مستند سازی، نمایه زنی از پژوهشهای به دست آورده از نیازهای مهم عرصه پژوهشی است.