تجربههای پژوهشی
نشست علمی ـ پژوهشی تجربههای پژوهشی
نشست علمی ـ پژوهشی با عنوان «تجربههای پژوهشی» با حضور سرکار خانم ضیافر (طلبه سطح ۴؛ استعداد برتر؛ نویسنده کتاب و دارای مقالات برتر؛ منتخب جشنواره علامه حلی) با مشارکت و همکاری معاونان پژوهشی مدارس علمیه الزهراء سلاماللهعلیها سطح 2 و3؛ شهرستان شاهیندژ و ارومیه در تاریخ 25 آذر 1399 بصورت مجازی در بستر پیام رسان ایتا برگزار گردید.
خانم ضیافر اظهار داشت: باید برای تبلیغ دین مقدس اسلام، دین مبین اسلام و سیره معصومین علیهمالسلام قلم فرسایی بکنیم و در این راستا مبلغ واقعی دین باشیم.
وی با تصریح بر معرفی کتاب راه روشن مدیریت خانواده در سبک زندگی اسلامی، بیان داشت: این کتاب در مرحله اول به عنوان پایان نامه سطح 3 بنده به رشته تحریر در آمد و بعد از دفاع و همچنین شرکت در نهمین جشنواره کشوری علامه حلی حائز رتبه سوم کشوری شد و بنا به درخواست مرکز نشر هاجر به چاپ رسید و الان در اختیار کسانی است که عاشق بحثهای مدیریتی و سبکهای زندگی اسلامی هستند.
وی اظهار داشت: وقتی صحبت از بحثهای مدیریتی میشود اصولا ما هم با یک دید برتری جویی به کلمه مدیر نگاه میکنیم در حالی که از دید آیات قرآن کریم و روایات معصومین علیهمالسلام مدیریت به عنوان یک مسئولیت تلقی میشود کسی که مدیر خانواده هست مسئول خانواده هست که باید علم و عمل و قدرت اجرایی داشته باشد تا بتواند وظایفی که بر عهده او هست به نحو احسن اجرا بکند و آنها را به مرحله اجرا در آورد.
ضیافر در ادامه در رابطه با نقش مدیریت مردان در خانواده گفت: در خانواده مردان اصولا مدیر خانواده هستند در آیه قرآن ما آیه «الرجال قوامون علی النساء» را خیلی شنیدیم، طبق این آیه ما باید مدیران خانواده را مردان اعلام بکنیم. شاید بعضی از خانمها این موضوع را قبول نکنند به زنانگیشون بربخورد که چرا مردان باید مدیر خانواده شوند ولی من طبق آن چیزی که در این تحقیق به آن رسیدم این است که ما خانمها باید شکرگزار درگاه الهی باشیم که مردان مدیران خانواده هستند و منِ زن که از دید امیرالمومنین علی علیهالسلام به عنوان ریحانه و به عنوان یک موجود ظریف و حساس معرفی شدم و باید نقش زنانگی و نقش مادرانگی را باید به نحو احسن ایفا بکنم از مدیریت اصلی خانواده به قولی پرهیز شدم و وظیفه مدیریت من و زندگی من به دست مردی سپرده شده که باید علاوه بر بحث مدیریت داخل منزل، بحث مدیریت خارج از منزل را هم برعهده بگیرد پس ما خانمها باید شکرگزار درگاه الهی باشیم که چنین خالق بزرگواری و منانی است که ظریفترین چیزها هم از دیدش مخفی نمیماند و برای من و زندگی خصوصی من هم برنامهریزی کرده است.
وی افزود: برای اینکه یک سبک زندگی اسلامی و قرآنی داشته داشته باشیم و طبق بیان مقام معظم رهبری مدظلهالعالی سبک زندگیهایمان رو سوق بدهیم به طرف یک سبک زندگی اسلامی و قرآنی و انشاءالله طوری باشه که ما در زندگیهایی که همراه با سبک زندگی اسلامی و قرآنی هست و مدیریتی که از قرآن و سیره اهل بیت علیهم السلام الگو گرفته، تربیت کننده فرزندانی باشیم که آماده کنندگان مقدمات ظهور بقیهاللهالاعظم ارواحنا لتراب مقدمه الفدا هستند و سربازان در گهواره این امام عزیز ما محسوب میشود.
ایشان با اشاره به تجربههای پژوهشی که داشتند تصریح نمودند: اولین چیزی که باعث شد من به طرف پژوهش کشیده شوم، حس کنجکاوی و حس عشق کتاب و مطالعه باعث شد که به سمت پژوهش کشیده شوم، مراحل اول را با پژوهشهای ساده کلاسی شروع کرده و تشویق اساتید باعث شد که در این راستا پیشقدم شوم. برای پژوهشگر شدن در گام اول نباید از نوشتن ترس داشته باشیم همیشه همه جا اشتباه هست ولی تا اشتباه نکنیم تا راه را غلط نرویم، تا متوجه اشتباهمان نشویم، نمیتوانیم راه درست را انتخاب کنیم.
ضیافر استعداد برنر پژوهشی افزود: پس از نوشتن نباید ترسید، یادداشت برداری از هر آنچه که در اطراف ما هست، و مشاهده میکنیم، حتی اگر یک برگ ساده باشد که به چشم یک مسئله و مشکل به آن نگاه کنیم که قرار است ما آن را به وسیله نوشتن حل کنیم. عشق به نوشتن، عشق به مطالعه باعث میشود که انسان در این مسیر بیشتر و بهتر حرکت کند.