چکیده تحقیق پایانی: امید و تأثیر آن در کاهش افسردگی با رویکرد دینی
چکیده تحقیق پایانی: امید و تأثیر آن در کاهش افسردگی با رویکرد دینی
محقق: خانم شیوا عباسیان استاد راهنما: خانم لیلا الهوردی زاده
استاد داور: جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای جواد نعمتی نمره: عالی زمان دفاعیه: 1397/6/30
چکیده
امید عبارت از آرمان های بلند انسان است که معمولاً با اتکا به کسی یا چیزی انتظار برآورده شدن آن را دارد. در اسلام، اميد و آرزو جايگاه رفيعي دارد تا جايي که در روايات معصومين از اميد به عنوان رحمت الهي ياد شده است.
هدف از این تحقیق تبیین امید و نقش آن در زندگی، بررسی علل ایجاد افسردگی، تبیین زمینههای امید در قرآن و بررسی راههای درمان افسردگی و تبیین تاثیرات فردی و اجتماعی امید در کاهش افسردگی در محدودۀ علم اخلاق، با استفاده از روش توصیفی و تحلیلی با رویکرد دینی میباشد.
نتایج حاصله از آن عبارت است از: اميد به خدا و حسن ظن به او، رمز بسيارى از موفقيتهاى فردى و اجتماعى، مادى و معنوى است. اين واژه در فرهنگ تربيتى اسلام از جايگاه والايى برخوردار است و در آياتى از قرآن، به «اميدوارى» به خدا ترغيب و از «نوميدان رحمت حق» مذمت شده است.
انسان به امید زنده است. اگر امید نباشد انسانی دست از کار و تلاش می کشد و دچار افسردگی، روان پریشی، مرگ زودرس و بدتر از این ها گرفتار خودکشی می شود. افسردگی، یکی از بیماری های شایع عاطفی است که موجب عدم لذت بردن از زندگی می شود. در واقع، فرد افسرده، دچار یک نوع عذاب روحیای میشود که بر روابط اجتماعی و شخصی وی اثر منفی میگذارد و گاهی اوقات نیز برگشت ناپذیر است.
کاهش تعلقات دنیوی، توبه، تقویت اراده برای ترک گناه و … نشان دهنده اثربخشی دین و معنویت در سلامت روانی و عمومی افراد میباشد.
کلید واژه: امید، امیدواری، افسردگی، نا امیدی.