نشست سبک زندگی و سیرۀ قرآنی امام حسین علیه السلام
نشست سبک زندگی و سیرۀ قرآنی امام حسین علیه السلام
به همت معاونت پژوهش مدرسه علمیه الزهراء شهرستان شاهیندژ(آذربایجان غربی)، نشست علمی «سبک زندگی و سیرۀ قرآنی امام حسین علیه السلام» را با حضور سرکار خانم قاسمیان از اساتید و مبلغین فعال این مدرسه در تاریخ 27/8/1397 برگزار نمود.
خانم قاسمیان در ابتدا به سبک زندگی طبق معیارهای اسلامی اشاره نموده و فرمودند: طبق فرموده مقام معظم رهبری: سبک زندگی تدریجی است نه آنی، و باید فرهنگ سازی شود.
ایشان در ادامه افزودند: با مطالعه تاریخ زندگی امام حسین علیه السلام و تدبر در قرآن، متوجه میشویم که حرکت و قیام حسینی از همان آغاز بر مبنای قرآن بوده است. در سیره قرآنی امام حسین علیه السلام به مواردی همچون انس با قرآن، رضایت و اخلاص الهی، اخلاق کریمانه، صبر و تسلیم و عبادت اشاره نمودند.
قاسمیان با اشاره به سیره قرآنی امام حسین علیه السلام عنوان نمودند که: انس امام حسین با قرآن را میتوان در تمام زوایای زندگیاش ملاحظه کرد، نصایح و مواعظش، سیرهی علمی و عملیاش و حماسه خونینش همه و همه در قرآن و الهام گرفته از آن بود.
وی در ادامه تصریح نمودند که: اخلاص و انجام عمل برای رضای الهی اکسیر حیاتبخشی است که به کارها و افکار رنگ جاودانگی میبخشد؛ از طرفی سخاوت، عفو و گذشت، احسان گری و دستگیری بینوایان نمودهایی از اخلاق کریمانهای است که در جایجای قرآن میتوان آنها را جست و امام حسین، شاگرد مکتب قرآن تجسم عینی این صفات و اوصاف دیگر قرآنی است.
ایشان یکی از سیرههای قرآنی امام حسین علیه السلام را صبر را معرفی نموده و فرمودند:
صبر در برابر مصیبتها و تسلیم در برابر اراده الهی یکی دیگر از خصلتهای نیک عارفان است. در قرآن کریم هفتاد بار مقولهی صبر مطرح شده که ده مورد آن مرتبط با پیامبر اکرم (صلی الله علیه و اله وسلم) است.
حسین (علیهالسلام) قهرمان صبر و تسلیم است و گفتار و کردارش بر آن گواه، در قتلگاه و عروج گاه، عصر عاشورا در نیایشی عاشقانه با تن و بازوی زخم دار چنین عرضه میدارد: «بر قضا و حکم تو صبر میکنم، ای خدای من، جز تو خدایی نیست. ای فریادرس فریادگران.»
در نهایت ایشان کتبی را در رابطه با تاریخ زندگی، سبک زندگی اسلامی و سیره قرآنی امام حسین علیه السلام جهت مطالعه بیشتر طلاب به آنها معرفی نمودند.