لیست کتاب های پیشنهادی مقام معظم رهبري (2)
لیست کتاب های پیشنهادی مقام معظم رهبري
(با عرض پوزش فایل کتابها را جهت دانلود پیدا نکردم به غیر از یکی؛ اگر دوستان فایل دانلود را داشتند آدرس بدهند تا بارگزاری نمایم.)
7. فرهنگ جبهه اثر سید مهدی فهیمی:
کتاب فرهنگ جبهه که به قلم سید مهدی فهیمی می باشد به بیان آداب و رسوم و فرهنگی که در میان رزمندگان در زمان هشت سال دفاع مقدس رایج بوده است می پردازد. زبان عامیانه و شوخ طبعی های موجود در این کتاب از ویژگی های بارز این اثر می باشد.
در بخشی از این اثر می خوانیم:
جديجدي، مانع نماز شب، تهجد و شب زندهداري بچهها ميشد. تا جايي كه ميتوانست، سعي ميكرد نگذارد كسي نماز شب بخواند. گاهي آفتابه آبهايي كه آنها از سرشب پر ميكردند و پشت سنگر مخفي ميكردند، خالي ميكرد. اگر قبل از اذان صبح بيدار ميشد، پتو را از روي سر بچهها كه در حال نماز بودند، ميكشيد. اگر به نگهبان سپرده بودند كه زودتر صدايشان كند و ميخواست به قولش وفا كند، نميگذاشت و خلاصه هر كاري از دستش ميآمد كوتاهي نميكرد.
با اين وصف، يک وقت بلند ميشد، ميديد اي دل غافل! حسينيه پر است از نماز شب خوانها. آن وقت بود كه ميايستاد و داد و بيداد ميكرد اي بدبختها! چقدر بگويم نماز شب نخوانيد. اسلام والله به شما احتياج دارد. فردا اگر شهيد بشويد، كي ميخواهد اسلحههايتان را از روي زمين بردارد؟ چرا بيخودي خودتان را به كشتن ميدهيد؟ بچهها هم بياختيار لبخندي بر لبانشان مينشست و صفاي محفل ميشد.
برخی از آثار سید مهدی فهیمی عبارتند از:
- یادگار نوشته ها
- یادداشتهای روزانه
- نیایش ها
- نامه ها
- منظومه ها
- مکاشفات و مشاهدات
- فرهنگ جبهه
- کلمات قصار
- فرهنگ نامه جبهه
8. جشن حنابندان اثر محمد حسین قدمی:
جشن حنابندان شامل 2 گزارش است که توسط محمد حسین قدمی نوشته شده است. این کتاب پس از 20 سال برای دومین بار به چاپ رسید.
گزارش هاي موجود در اين كتاب از خاطرات دو عملیات کربلای 5 و بیت المقدس 4 در مناطق جنوب و غرب کشور است. گزارش اول کتاب با ذوق و علاقه شخصی نویسنده و در طول عملیات کربلای 5 نوشته و جمع آوری شده و گزارش دوم آن که مربوط به عملیات بیت المقدس 4 و در مناطق غربی کشور و بخشی از خاک عراق استبه سفارش سید مرتضی آوینی و برای مجموعه روایت فتح نوشته شده است ) از جمله حوادث موجود در آن ميتوان به بمباران شیمیایی حلبچه اشاره كرد).
هر دوی این گزارش ها از میان خاطرات رزمندگان لشگر 27 محمد رسول الله گرداوری شده است. برای گزارش دوم، کار دقیق تر و انتخاب شده تری انجام شده است، چرا که از میان دسته های مختلف، دسته ی ایمان که به خط شکنی معروف بوده اند انتخاب شده و کار را با آن دسته شروع نموده اند.
از جمله آثار اين نویسنده دفاع مقدس ميتوان به کتابهای زير اشاره كرد:
- ییلاق سنگرها (شامل دو گزارش از سفر با آزادگان به مناطق جنگی)
- مشقهای آسمانی (خاطرات فرهنگیان رزمنده)
- دو شهر عشق (سفرنامه مکه ومدینه)
- زمزمه محبت (خاطرات معلمان)
- فریاد بلند اسارت
- حدیث پیروزی
- غرور
- ابراهیم بتشکن
- بوی نون گرم و تازه
- من چیستم؟
- بازیهای فکری و آموزشی (برای کودک و نوجوان)
- خاطرات بخشیپور (محافظ شهید محمدجواد تندگویان)
- نامههای شهید محمد جوکار و هزار روز اسارت
از ديگر آثار ايشان ميتوان به مقالاتی در مجلات «امید امام»، «امید انقلاب» و « پیام انقلاب» و همچنين فیلم داستانی کوتاه هشت میلیمتری «معجزه»كه از دو حادثه واقعی در جبهههای غرب کشور برای سپاه پاسداران باختران (کرمانشاه) در زمان جنگ تهیه و تدوین شده است اشاره كرد.
9. نور الدین پسر ایران اثر معصومه سپهری:
دستنوشتهی حضرت آیتالله خامنهای بر حاشیه كتاب «نورالدین پسر ایران»:
«بسم الله الرحمن الرحیم
این نیز یكی از زیباترین نقاشیهای صفحهی پُركار و اعجاز گونهی هشت سال دفاع مقدس است. هم راوی و هم نویسنده حقاً در هنرمندی، سنگ تمام گذاشتهاند. آمیختگی این خاطرات به طنز و شیرینزبانی كه از قریحهی ذاتی راوی برخاسته و با هنرمندی و نازكاندیشیِ نویسنده، به خوبی و پختگی در متن جا گرفته است، و نیز صراحت و جرأت راوی در بیان گوشههائی كه عادتاً در بیان خاطرهها نگفته میماند، از ویژگیهای برجستهی این كتاب است. تنها نقصی كه به نظر رسید نپرداختن به نقش فداكارانهی همسری است كه تلخیها و دشواریهای زندگی با رزمندهئی یكدنده و مجروح و شلوغ را به جان خریده و داوطلبانه همراهی دشوار و البته پر اَجر با او را پذیرفته است.
ساعات خوش و با صفائی را در مقاطع پیش از خواب با این كتاب گذراندم والحمدلله»
«نورالدین پسر ایران» كتاب خاطرات سید نورالدین عافی است؛ پسری شانزده ساله از اهالی روستای خنجان در حوالی تبریز در آذربایجان شرقی كه حضور دفاع مقدس را در گردانهای خطشكن لشكر 31 عاشورا به عنوان نیروی آزاد، غواص و فرمانده دسته و در جبهههای مختلف تجربه كرده و بارها مجروح شده است. نورالدین نزدیك به هشتاد ماه از دوران جنگ تحمیلی را علیرغم جراحات سنگین و شهادت برادر كوچكترش سید صادق در برابر چشمانش در جبهه ماند و در عملیاتهای متعددی حضور داشت و جانباز هفتاد درصد دفاع مقدس است.
10. سفر به قبله اثر هدایت الله بهبودی:
کتاب سفر به قبله نوشته هدایت الله بهبودی اثری است که بطور خلاصه می توان گفت در رابطه با یادداشت های یکی از سفرهای حج است. از جمله موضوعاتی که در این کتاب به آنها اشاره شده است می توان به دین وعلوم مذهبی، ادبیات داستانی و داستان های کوتاه اشاره کرد.
نویسنده در این کتاب دو نوع نگاه سیاسی و معنوی به مراسم حج دارد. نگاه سیاسی اشاره به برخورد صعودی ها با ایرانی ها و سیاست های آنها در کمرنگ جلوه دادن جنبه های مذهبی و در عوض رونق دادن بازاریابی محصولات اروپایی و امریکایی و چینی و… دارد. نگاه مذهبی به توصیف لحظه های ناب عرفانی، رنگ باختن تعلقات دنیوی و برابری انسان ها اعم از فقیر و غنی و رئیس و مرئوس و زن و مرد، وعده ها و شروط با خدا، توصیف جز به جز لحظات احرام، برائت از شیطان و وسوسه هایش دارد که انسان را مشتاق سفر به آن دیار می کند.
برخی از آثار این نویسنده عبارتند از:
- سفر به قبله
- سفر به حلبچه
- سفر به سوریه 93
- ادبیات در جنگهای ایران و روس
- ادبیات نوین ایران پیش از نهضت مشروطه
- شهید صدوقی
- تبریز در انقلاب
- انقلاب اسلامی به روایت اسناد ساواک
11. خداحافظ كرخه اثر داوود امیریان:
کتاب خداحافظ کرخه نوشته داوود امیریان می باشد. این کتاب از 4 بخش تشکیل شده است و هر بخش شامل چند فصل می باشد . موضوع این کتاب درباره جنگ ایران و عراق است. هرفصل این کتاب به موضوعی خاص اشاره دارد و به طور سلسله وار پشت سر هم قرار میگیرند و درنهایت یک داستان را شکل می دهند. ابتدای این کتاب از جریان اعزام به جبهه شروع می شود و سپس به اردوگاه و جریان حملات و عملیات ها و در انتها با بازگشت به خانه به پایان می رسد. این داستان به زبان شیرین و ساده نگارش شده است و مخاطب اصلی آن نوجوانان می باشند.
در بخشی از این کتاب می خوانیم :
من متولد 1349 هستم . درحالی که حداقل سن برای اعزام 17 سال تمام بود . با یکی از دوستانم که قبلا به جبهه رفته بود ، مشورت کردم. قرار شد فتوکپی شناسنامه ام را دست کاری کنم. همین کار را کردم و به پایگاه ابوذر رفتم. پذیرش بسیج طبقه دوم بود. عرق سردی تنم را می لرزاند. تا به حال از این کارها نکرده بودم. با دلهره وارد اتاق شدم. مردی پشت میز نشسته بود تا مرا دید با نگاهی براندازم کرد و بی مقدمه پرسید : متولد چه سالی هستی ؟
48…. متولد 1348 هستم
داوود امیریان نویسنده این اثر تاکنون بیش از 26 عنوان کتاب تالیف کرده است وبرنده جوایز متعددی می باشد.
برخی از آثار وی عبارتند از:
- «آخرین گلوله صیاد» زندگینامه داستانی شهید صیاد شیرازی
- «داستان مریم» زندگینامه داستانی شهید مریم فرهانیان
- بهشت برای تو
- ایرج خسته است
- مین نخودی
- آخرین سوارسرنوشت
- آقای شهردار
- داستان بهنام (زندگینامه شهید بهنام محمدی)
- دوستان خداحافظی نمیکنند
12. يادداشتهاي ناتمام اثر شهید علی سمندریان:
کتاب یادداشتهای ناتمام اثر شهید علی سمندریان مربوط به یادداشتهای دو شهید و دو رزمنده درباره فضای جبهه و دفاع مقدس می باشد که در آن زندگی در فضای جبهه و جنگ را تشریح می کند. وصیت نامه شهید سمندریان نیز ضمیمه این اثر می باشد.
«لحظه توسل» یادداشتی از کمال سپاهی است که در آن، اردوگاه رزمندگان در کارون، منطقه شلمچه و ساعاتی از جنگ را در عملیات کربلای پنج، که وی به عنوان بیسم چی در آن حضورداشته، توصیف کرده است. شهید سیدمحمد لشکری در یادداشت خود با عنوان «مهران» وقایع جنگ را در این منطقه شرح داده است. آخرین یادداشت «شب آتش»، نوشته اصغر آبخضر درباره عملیات مسلم بن عقیل می باشد.
13. زنده باد کمیل اثر محسن مطلق:
کتاب زنده باد کمیل اثر محسن مطلق خاطرات نویسنده در روزهای آغازین اعزام به جبهه های جنگ و فعالیت در گردان کمیل را بازگو می کند.نویسنده در این اثر با زبانی ساده و روان به بیان خاطرات هم رزمها، دوستان شهید و به گفته خودش مظلوم ترین و غریب ترین انسانها می پردازد.
در بخشهایی از این کتاب می خوانیم:
صدای لودرهای خودی که خاکریز گردان انصار را به حد ما می رساندند، به گوش می رسید. در این بین حاج رضا (دستواره) سوار بر موتور از کنارمان رد شد؛ در حالی که بلند داد می زد : «زنده باد کمیل». بچه ها با دیدن حاج رضاروحیه ی بیشتری گرفتند.
عطش بیداد می کرد . شهیدی دل به دریا زد و برای آب آوردن به عقب رفت. بعد از مدتی با یک کلمن آب یخ و یک دیده بان برگشت. دیده بان قرار بود از سنگر کمین آتش خودی را بر سر دشمن هدایت کند. با خوردن چند گلوله خمپاره ۶۰ فهمیدیم که جای ما لو رفته است. پاپی نژاد به شهیدی گفت: « آخه پسر بیکار بودی ؛ ما نه آب می خواستیم نه دیدبان» لبخندی روی لب های دیده بان نقش بست و گفت: « نترسین تا عصر از این جا میرم» . شاداب هم گفت: « عصر که خواستی بری، یادت باشه جنازه ما رو هم ببری!» و همه زدند زیر خنده.
برخی از دیگر آثار نویسنده در زمینه دفاع مقدس عبارتند از:
- مخمل يادها
- بُرد ايمان
- سفرنامه جنگ
- نگاه شيشهای
- مهاجر كوچك (درباره شهيد دقايقی)
- يادگار(داستان زندگی شهيدان جعفريان و واعظی)
14. دا, خاطرات سیده زهرا حسینی:
دا نام کتاب روایت خاطرات سیده زهرا حسینی است که در مورد جنگ ایران و عراق و به اهتمام سیده اعظم حسینی نگاشته شده و توسط انتشارات سوره مهر به چاپ رسیدهاست. دا، در گویش کردی و لری به معنی مادر است و زهرا حسینی با انتخاب این عنوان سعی کرده به موضوع مقاومت مادران ایرانی در طول جنگ ایران و عراق بپردازد. به اعتقاد بسیاری از کارشناسان، این کتاب مهم ترین و تأثیرگذارترین کتاب در زمینهٔ خاطرهنگاری جنگ هشت سالهٔ ایران و عراق محسوب میشود.
حضرت آيت الله خامنه اي رهبر معظم انقلاب اسلامي در ديدار جمعي از مسئولان حوزه هنري سازمان تبليغات اسلامي و دست اندرکاران توليد و انتشارات کتاب “دا"، مسئله کتاب را يکي از مسائل اصلي، درجه يک و بدون جايگزين در مقوله فرهنگ دانستند و تاکيد کردند: انقلاب اسلامي و دفاع مقدس گنجينه هاي تمام نشدني و ظرفيت هاي عظيمي هستند که بايد از آنها براي نشر و گسترش فرهنگ و ارزشهاي ديني و انقلاب اسلامي در جامعه و جهان، حداکثر استفاده را کرد.
ايشان با تاکيد بر اينکه دفاع مقدس، ظرفيت گرانبهايي براي بارور کردن ادبيات کشور و انتقال معرفت ناب ديني و انقلاب اسلامي به جامعه است، افزودند: کتاب “دا” که حقا و انصافا کتاب بسيار خوب و قابل طرح در سطح جهاني است، مربوط به بخش کوچکي از وقايع جنگ تحميلي است و اين نشان مي دهد که هشت سال دفاع مقدس داراي ظرفيت هاي توليد هزاران کتاب به منظور انتقال فرهنگ و ارزشهاي اسلامي و انقلابي به جامعه و جهان است.