خصلت های خوب، بچه های خوب
خصلتهاي خوب، بچههاي خوب
نکاتي که بايد براي شکل دهي هويت انساني کودکانمان به آن ها بياموزيم .
«ما در درجه اول بايد به ساختن و پرداختن شکل روحي کودکانمان اهتمام بورزيم، اگر توانستيم هويت انساني اين کودک را از آغاز کودکي شکل بدهيم و خلقياتي در او به وجود بياوريم، اين براي هميشه به درد خواهد خورد. عوارضي وجود دارد، معمولا اين عوارض اخلاقيات را تحت تاثير قرار مي دهد، اما اگر چنان چه شخصيت کودک از آغاز ساخته شد و شکل گرفت، تاثيرات عوارض کمتر خواهد بود و عوامل کمک کننده هم در بين راه کمک خواهد کرد.» دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آيت ا… العظمي خامنه اي (khamenei.ir)با الهام از بيانات رهبر معظم انقلاب که مهرماه سال گذشته در ديدار معلمان و استادان مراکز دانشگاهي خراسان شمالي ايراد فرمودند، نکاتي را که بايد براي شکل دهي هويت انساني به کودکان آموزش دهيم در قالب يک اينفوگرافي بيان کرده است که در ادامه ملاحظه مي کنيد:
-
- فلسفه شکل دادن فکر است، ياددادن فهم کردن است. ذهن را به فهميدن و تفکر کردن عادت دادن است. اين از اول بايد به وجود بيايد. قالب مهم است. اگرچه محتوا هم در همين فلسفه کودکان حائز اهميت است، اما عمده شيوه است، يعني کودک از اول کودکي عادت کند به فکر کردن، عادت کند به خردورزي.
-
- يکي از چيزهايي که ما در تعامل اجتماعي احتياج داريم، روحيه بردباري است؛ اين که در اسلام و در اخلاق اسلامي اين قدر حلم ذکر شده، به اين خاطر است.
-
- کودکان را به کتاب خواني عادت دهيم، که اين تا آخر عمر همراهشان خواهد بود. آن چه که هميشه براي انسان مي ماند، کتاب خواني در سنين پايين است. جوانان شما، کودکان شما هرچه مي توانند کتاب بخوانند، در فنون مختلف، در راه هاي مختلف، مطلبي ياد بگيرند.
-
- در کلاس هاي درس، چه در آموزش و پرورش، چه در دانشگاه، اميد به حرکت را در اين جوان و مخاطب خودتان پرورش دهيد، اين مثل يک گلوله اي خواهد شد و پيش خواهد رفت. اگر يک چنين اتفاقي بيفتد، کشور از وجود او حداکثر استفاده را خواهد کرد. سعي کنيم نشاط ايجاد کنيم، اميد ايجاد کنيم.
-
- بايد کودک را از آغاز داراي اعتماد به نفس و باور به هويت خود بار بياوريم، البته اين مخصوص کودکان دبستاني نيست، در دبيرستان هم همين است در دانشگاه هم همين است، اين خودباوري را تزريق کردن و به وجود آوردن، يکي از کارهاي اصلي است.
-
کار جمعي، تعاون و همکاري با يکديگر
-
- اين دانش آموز يا اين دانشجويي که شما امروز داريد تربيت مي کنيد، چند صباح ديگر يک استاد است، يک مدير فعال است، يک کارشناس سياسي جامعه است، چند صباح ديگر اين وجود موثري در جامعه خواهد بود، او را آن جوري تربيت کنيد که با اين همت بلند بار بيايد.
-
- کنجکاوي … حالت استفسار و استفهام و دنبال کردن
-
- تن به کار دادن… يکي از مشکلات ما تنبلي است.