تفاوتهای تربیتی دختران و پسران از دیدگاه آیات و روایات
چکیده تحقیق پایانی: تفاوتهای تربیتی دختران و پسران از دیدگاه آیات و روایات
محقق: خانم رقیه رحمانی استاد راهنما: سرکار خانم سهیلا کوهی
استاد داور: جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای حسن مهدیفر زمان دفاعیه:1395/12/24
تفاوتهای تربیتی دختران و پسران اعم از تفاوتهایی در زمینه جسمی، فکری، اخلاقی و روحی است. یکی از وظایف مهم در تربیت فرزندان، آموزش واقعیت روحی و رفتاری افراد است. فرزندان در زمینۀ جنس و حتی استعداد خود مقصر نیستند و مرتکب خطائی نشده اند.
والدین باید به تفاوت جسمانی و روانی دوران بلوغ فرزندان توجه داشته باشند و نشانه های آن را بشناسند. تغییرات جسمی بلوغ در اوضاع روانی نوجوان بسیار تأثیر گذار است.
تربیت بعد جنسی برای بقا حیات بشری ضروری است. برای تربیت جنسی به آموزش و تربیت نیاز داریم. اگر کودکی با توجه به جنسیت خود پرورش نیابد ممکن است در آینده در پیدا کردن هویت جنسی ثابت خود دچار مشکل شود بنابراین باید با پسران و دختران به گونه ای رفتار شود تا باعث تقویت و پر رنگ شدن هویت جنسی در آنها شود.
فرزندان در هر سن و سالی نیاز به محبت دارند. اگر محبت ببینند عزت نفس بیشتری می یابند. در صورت کمبود محبت دچار بسیاری از ناهنجاری و انحرافات اخلاقی می شوند. والدین باید هنگام برخورد با کودکان خود به یاد داشته باشند که آنها دارای ویژگی های شخصیتی متفاوتی هستند لذا باید از به کار بردن روش یکسان در برخورد با شخصیت های مختلف خودداری نمایند. روش والدین می تواند نقش تعیین کننده در تربیت شخصیت فرزندان داشته باشد.
کلید واژه:: تربیت، دختر، پسر، بلوغ، محبت، رفتار، پدر، مادر، فرزندان