تاثیر تربیتی خانواده در سعادت و شقاوت فرزندان
چکیده تحقیق پایانی: تاثیر تربیتی خانواده در سعادت و شقاوت فرزندان
محقق: خانم الناز علیزاده استاد راهنما: خانم لیلا الهوردیزاده
استاد داور: جناب حجت الاسلام والمسلمین آقای حسن مهدیفر نمره: عالی زمان دفاعیه: 1395/12/24
تربیت واژه ای است که در تمام ادوار تاریخ جاری است، در اسلام هدف از تربیت، پرورش انسانهای متدین، باتقوا، دین باور، مسئولیت پذیر و مردم گرا و نیز رسیدن به قرب الی الله و تربیت انسانهای مفید برای جامعه می باشد.
تربیت از همان ابتدای زندگی طفل آغاز می شود، که در این راستا لازم است والدین با هم شیوه واحدی برای تربیت فرزند اتخاذ نمایند.
پدر و مادر هر کدام نقش ارزنده ای در تربیت فرزند دارند اما بزرگترين خدمتي كه هر کدام از آنها ميتوانند نسبت به فرزندان خود انجام دهند اين است كه آنان را خوب تربيت كنند و راه روش درست زندگي كردن را به آنان بياموزند.
شناخت جایگاه و منزلت فرزندان توسط والدین، موجب توجه آنها نسبت به وظایف خود در قبال آنها خواهد شد.
از مهمترین حقوق فرزندان توجه به تربیت جنسی و ازدواج و همچنین مشورت کردن با آنها می باشد.
شرایط و عواملی مانند داشتن امنیت در محیط خانه و خانواده، نبود کشمکش های خانوادگی، عدم افراط و تفریط در محبت به کودکان، وراثت و … موجب تاثیرگذاری بیشتر والدین در سعادت یا شقاوت فرزندان خواهد بود.
در تربیت فرزند چند دسته عامل اثرگذار هستند از جمله خانواده که در صورت سالم بودن فرزندان صالح تربیت خواهند نمود؛ ولی اگر فرزند در محیط فسادی قرار بگیرد، برنامه های مخرب رسانه ها را مشاهده کند، در انتخاب دوست دقت ننماید و گرفتار اعتیاد شود؛ تربیت صحیح والدین را به خطر خواهد انداخت ولی در صورتی که والدین از روشهایی مانند بیان مصالح و مفاسد برای فرزندان؛ روش احسان در برابر بد رفتاری؛ روش موعظه و نصحیت و برخورد منطقي با خطاهاي فرزندان استفاده نمایند می توانند تاثیر بیشتری بر تربیت درست فرزندان خود داشته باشند.
کلیدواژه: تربیت، تاثیر والدین بر تربیت، سعادت فرزندان، شقاوت فرزندان، عوامل تربیت