آثار سوء اسراف و تبذیر در خانواده و جامعه
چکیده تحقیق پایانی: آثار سوء اسراف و تبذیر در خانواده و جامعه
اسراف معنای تجاوز از حد اعتدال است. تبذیر نیز به معنای پراکنده کردن و ضایع کردن مال است.
اسراف و تبذیر عقلا ناپسند است زیرا علاوه بر اینکه عیب بزرگی برای انسان به شمار می روند، یک بلای بزرگ اجتماعی است که باعث محرومیت انسان از بسیاری از مواهب الهی و طبیعی می گردد.
عوامل اسراف از جهت درونی و بیرونی قابل بررسی می باشد. از جمله عوامل درونی، می توان به جهل و نادانی، خود نمایی و تربیت خانوادگی اشاره کرد و از عوامل بیرونی به عادت ها و سنت های غلط و عرضه ناصحیح سرمایه ها می توان نام برد و بررسی کرد.
روشن ترین اثر زیان بار اقتصادی اسراف، فقر و نیازمندی است و همچنین باعث اختلاف طبقاتی در جامعه می شود.
بی تردید ابتلا به اسراف و تبذیر ،یکی از مشکلات جامعه است. مصرف گرایی و زیاده روی در مصرف ،مشکلات اقتصادی بسیاری برای جامعه ایجاد کرده است.مشکل اسراف آنچنان در تار و پود جامعه ریشه دوانده است که صرفه جویی و جلوگیری از اسراف و تبذیر به عنوان یکی از راه حلهای اساسی تنظیم اقتصاد جامعه اسلامی مطرح می شود
امروزه اسراف و تبذیر به صورت عرف و عادت و گاه یک ارزش در آمده است از این رو تغییر زیر ساخت های عرفی، اخلاقی و فرهنگی جامعه یکی از مهم ترین عوامل برای نابود کردن اسراف به شمار می آید که آن هم در گروه درک صحیح این مشکل است.
برای جلوگیری از مصرف بی رویه باید برنامه ریزی شود و گام نخست، اصلاح نوع نگرش و اندیشه جاری در جامعه به ویژه دولت مردان است.
راهکارهای این امر، تقویت ایمان و الگوگیری از سخنان پیشوایان دینی می باشد و همچنین رسانه ها در جلوگیری از مصرف گرایی نقش بسزایی دارند.
کلیدواژه: اسراف، تبذیر، مصرف، اختلاف طبقاتی، فقر،