تحکیم بنیان خانواده در بیانیه گام دوم انقلاب
نشست علمی ـ پژوهشی تحکیم بنیان خانواده در بیانیه گام دوم انقلاب
نشست علمی ـ پژوهشی با عنوان «تحکیم بنیان خانواده در بیانیه گام دوم انقلاب» با حضور سرکار خانم مریم حضرتی(استاد حوزه و دانشگاه) با مشارکت و همکاری معاونان پژوهشی مدارس علمیه الزهراء سلاماللهعلیها سطح 2 و3؛ شهرستان شاهیندژ و ارومیه در تاریخ 26آذر 1399 بصورت مجازی در بستر سامانه سیما برگزار گردید.
در ابتدای جلسه خانم حضرتی در مورد محورهای بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی و توصیههایی که مقام معظم رهبری درباره آینده انقلاب داشتند صحبت نمودند.
ایشان در ادامه فرمود: نکته مهم در بیانیه گام دوم این است که اصل پیشگیری به عنوان اصل اساسی در بحث آسیب های اجتماعی مطرح شده است وکنترل و مقابله با این نوع آسیب ها با توجه به مهندسی فرهنگی و با هدف شناسایی مکانیسم های تهاجمی دشمن در مرحله دوم مورد تاکید قرار گرفته است.
استاد حوزه ودانشگاه ادامه داد:بر این اساس توجه به خانواده به عنوان واحد اصلی اجتماع وتلاش در راستای تحکیم مبانی وپایه های این عنصر حیاتی جامعه باید مورد دقت وعنایت ویژه قرار بگیرد.
حضرتی پس از اشاره به اهمیت مساله خانواده و ازدواج در مبانی اسلامی گفت: نقش خانواده در اصلاح جامعه ضرورتی غیر قابل انکار است وتحکیم خانواده وتلاش مستمر برای تحقق آن، از راههای رشد معنوی و اخلاقی جامعه وافراد است.در خانواده متعالی با گسترش وتعمیق فرهنگ اصیل اسلامی زمینه تربیت نسل سالم،با ایمان،مسئول وموثر در رشد خود وخانواده وجامعه ایجاد می شود .
حضرتی بعد از تعریف آسیبهای اجتماعی با اشاره به تعدادی از آنها مانند اعتیاد، خشونت، انحرافات اخلاقی وجنسی، طلاق، جرایم مالی و اقتصادی مانند سرقت و رشوه، خود کشیبیان داشت: با گسترش انقلاب صنعتی و پیشرفت جوامع انسانی برخی از این آسیبها گسترش چشمگیری داشته و برخی از آنها هم که قبلا نبودند، ایجاد شدند.
در ادامه حضرتی پس از اینکه در مورد تک تک این آسیبهای عنوان شده توضیحاتی داد به تبیین نقش خانواده در پیشگیری از این آسیبها پرداخت و افزود: در خانواده مستحکم با گسترش و تعمیق فرهنگ اصیل اسلامی زمینه تربیت نسل سالم، با ایمان، مسئول و موثر در رشد خود وجامعه ایجاد می شود.
در آخر جلسه ایشان با توجه به مباحثی که بیان نمودند چنین جمع بندی کردند که: ترسیم الگوی خانواده متعادل و تبیین ویژگیهای الگویی خانواده آرمانی در اسلام و تحکیم مبانی اعتقادی اعضای خانواده و توانمندسازی آنها در ابعاد شناختی و اخلاقی به منظور هدایت خانواده در مسیر الهی، توسعه آگاهیهای اعضای خانواده نسبت به اهمیت و کارکردهای خانواده اعم از تربیت و پرورش فرزندان، انتقال فرهنگ به آنها و توسعه نیروی انسانی و همچنین داشتن رابطهی عاطفی، نشاط روحی و افزایش رضایت مندی از زندگی برای جلوگیری از بروز و افزایش آسیبهای اجتماعی ضروری است.